wika
Wydzielone z wątku o zachowaniu w kinie. Moderatorowi było żal majonezu
Zastanawia mnie panowie, kto w ogóle może jeść to paskudztwo. Popkorn miałem w ustach ze 3 razy może w życiu i za każdym razem smakował jak przesolona, przypalona jajecznica. To już chipsy są lepsze, niż to obrzydlistwo.
A ja nie wiem, jak Mental może smarować wszystkie kanapki majonezem...
Ja też smaruję - bez majonezu kanapka to nie kanapka.
Usual Suspects, majonez... No panowie! To ja już wolę popcorn (od kanapek z majonezem, nie od Usual Suspects).
Nie ma kanapki do której majonez nie pasuje. No chyba że do takiej "smarowanej". Pasztetowa/pasztet, smalec.
Dobra panowie, czy ktoś chce coś jeszcze napisać o majonezie, czy mogę wyczyścić tego offtopa?
Ja chciałbym! Polecam, ketchup + majonez... do hamburgerów na przykład!
Ok, możesz czyścić .
Polecam, ketchup + majonez... do hamburgerów na przykład!
Jesteś nienormalny
Kiedyś był temat o przepisach, może tam przenieść, albo wydzielić
Ja keczup z majonezem wcześniej mieszam w oddzielnym naczyniu i wychodzi czad. Czyść Negrin. : )
Ja sam sobie robię majonez : )
Jak majonez to tylko dekoracyjny Winiary.
Kupuję w dużych słoiczkach, które potem wykorzystuję do przechowywania nieco rozwodnionej Frużeliny, którą używam jako sosu wiśniowego do panna cotty. Ona jest w puszkach, więc wekują ją w tych słoiczkach, żeby się nie psuła.
Ktoś też tak robi?
Jak majonez to tylko dekoracyjny Winiary. E tam, Motyl ma najlepszy. A tak w ogóle to ostatnio przerzuciłem się na sosy czosnkowe.
I jedzie Ci...
Ja kupuje zupkę instant i piwo, najlepszy zestaw obiadowy
Zgadzam się z pierwszym, z drugim się nie zgodzę bo zgorszenie nastąpi : )
Majonez - jak dla mnie fe.
Wiecie co wymiata? Pianki Haribo Marshmallows tylko że "Chamallows" - takie kwiatuszki. Mniam.
Haribo są gejowskie, prawdziwe maczo jedzą - jak ja - kwaśne żelki. Np. Śmiejżelki, ale koniecznie kwaśne.
A tak w ogóle to ostatnio przerzuciłem się na sosy czosnkowe.
Och... Czosy Sosnkowe rządzą ;].
A co sądzicie o Tatarskich, takich ze słoiczka? Wiadomo że domowe rządzą, ale ja swego czasu kupowałem takie sklepowe i były naprawdę spoko, tylko nazwy nie pamiętam.
A tak w ogóle to ostatnio przerzuciłem się na sosy czosnkowe.
Sosy czosnkowe rzadza, o ile nie ma w nich konserwantow i sa mocno czosnkowe.
A majonez jest tak cholernie niezdrowy, ze szkoda gadac. Samego majonezu nie tkne kijem przez szmate. Jedynie jak salatke mam jakas oparta na majonezie, paste albo sos.
A majonez jest tak cholernie niezdrowy, ze szkoda gadac.
Jak wiele innych rzeczy mi to nie przeszkadza
ja tam lubię pastę paprykową - szczególnie do żółtego sera
A próbował ktoś popcornu z majonezem?
A wiecie, że w Amsterdamie jedzą frytki z majonezem? Sam widziałem. Aż pływają w tym gównie.
sos tatarski tylko roboty mojej mamy lub siostry. w sloiczkach nie do strawienia. majonez owszem, do jajek, a na kanapki tylko "wiosenne" z salata, pomidorem, ogorkiem, rzodkiewka. no i w drodze wyjatku jak zabraknie masla.popcorn lubie.
Pitero, za duzo Pulp Fiction, eh?
I za to kocham KMF uwielbiam takie absurdalne i bezsensowne gadki
Majonez podnosi cholesterol, lepiej musztardę, albo sos czosnkowy, ewentualnie salsa
Pitero, za duzo Pulp Fiction, eh?
A wiecie, że w Amsterdamie jedzą frytki z majonezem? Sam widziałem. Aż pływają w tym gównie.
To jest jeszcze chu... znaczy nic, bo w Angli jedzą frytki z octem. Sam widziałem, aż pływają w tym gównie!
Zacznijmy od podstaw:
No, fajne majonezy. A wracając do wątku angielskiego, to powiem Wam, że ichni majonez to mi w ogóle nie podchodzi. Jest za słony i w ogóle niemajonezowy jakiś. Jedyny słuszny majonez to nasz, Winiary Dekoracyjny (patrz. obrazek nr 6, post wyżej). Subtelny smak, kremowa konsystencja, dobry do wszystkiego
nie lubie Winiary - za gęsty w ogole, majonezu mało jem. wole musztardę. A ostatnio sos salsa - bardzo fajna rzecz
Jak majonez to tylko Kielecki, ale nie ten gówniany z czosnkiem, tylko normalny. Jak byłem mały to jadłem go samego bo bałem się chleba kroić:P
Jedyny słuszny majonez to nasz, Winiary Dekoracyjny
Popieram, Winiary najlepszym majonezem.
Jedyny słuszny majonez to ketchup.
Majonez akurat mogę jeść dowolny, ale musztarda to raczej "Pegaz" (z konikiem)
Ten niepowtarzalny socrealistyczny design mmm...
Musztarda to tylko z Dijon...dla prawdziwych twardzieli.
Panowie, panowie.. ale jaka musztarda? Ja uwielbiam francuską .
Oj tak. Francuska to klasa sama w sobie, ale tylko do kanapek. Smażona/gotowana kiełbasa to musztarda "klasyczna", ewentualnie rosyjska.
Musztarda ok, ale do czego?
Jak dla mnie to tylko do grilla (sarepska chyba najlepsza), albo do paróweczek jedynek z serem. Te są dobre.
Ser z musztardą mieszać!?
Tłumoku jeden, paróweczki z serem są.
Ser jest w parówkach. Taka marka.
Aaaa! Myślałem że zapiekasz ser na parówkach i do tego musztarda. Bue.
Myślałem że zapiekasz ser na parówkach i do tego musztarda. Bue.
A czasami tak (ja w ogóle nieczęsto jadam parówki), biorę takie jedynki z serem, nacinam wzdłóż, wkładam cienki plasterek sera Edana Ryckiego i podgrzewam w mikrofali, aż ser się stopi. Wtedy to jest dobre.
Musztarda do wszystkiego!
A chrzan lubicie? Ja miewam takie "fazy" że przez miesiąc jadam go do wszystkiego. Super pasuje do białej kiełbasy gotowanej, a potem smażonej. Do tego świeży chleb. Kuźwa, głodny jestem. : /
Oooo, chrzan dobry jest, ale doprawiony śmietanką...
A ja akurat chrzanu nie lubię, miałem krótki związek z nim, ale obecnie mówię chrzanowi zdecydowane NIE.
Musztarda z serem bleeeee
Aż sie czuję niezręcznie, że zacząłem temat musztardowy
Solo jest majonezowym rozwalaczem strony.
Cholera glut, przez Ciebie moje ślinianki niebezpiecznie się uaktywniły
Jeżeli musztarda to tylko:
Jeżeli keczup to tylko
A co powiecie na sos zaziki, albo tatarski ?
Keczup TORTEX to jest parodia keczupu, niestety. Wodnisty, i w ogóle niska zawartość keczupu w keczupie. Nie wiem, dlaczego jest taki popularny, bo cenę ma średnią a smakuje, jak najgorsza taniocha. Znowu muszę się w tym miejscu opowiedzieć za marką KOTLIN - znakomity keczup
A co powiecie na sos zaziki, albo tatarski ?
Tzw. "cacyki" jadłem tylko domowe i bardzo spoko. Pasuje do sera żółtego. A o tatarskim już było!
Tortex mi właśnie najbardziej smakuje. Pudliszki i Kotlin jakieś takie za kwaśne.
Bo się przyzwyczaiłeś do TORTEXU i teraz nie możesz się odzwyczaić
A naprawdę warto sięgnąć po te z większym udziałem procentowym pomidora, jak KOTLIN czy PUDLISZKI. Kolega u góry dobrze prawi.
Druga strona medalu jest taka, że wszystkie produkty marki KOTLIN (czy to kiełbaski, czy to pulpeciki, czy gołąbki) pływają w sosie, który smakuje, jakby w 99% składał się z samego keczupu. No, ale to taka mała dygresja, bo mówimy tu o majonezie w końcu.
A chrzan lubicie?
Tak. A najlepszy chrzan to wasabi
Gdzieś ostatnio czytałem - chyba w Wyborczej - wywiad z gościem z przemysłu keczupowego. Odszedł z branży, bo stworzył potwora - keczup o zerowej zawartości pomidorów. Wstyd mu.
Jeżeli musztarda to tylko:
Jeżeli keczup to tylko
Bosz, przeciez to najtansze i najgorsze gowna w kategorii musztarda i keczup.
Najlepszy keczup to ten wloclawski w sloiczkach. Swoja droga ten keczup to jedyna dobra rzecz, jaka dal Polsce Wloclawek.
biorę takie jedynki z serem, nacinam wzdłóż, wkładam cienki plasterek sera Edana Ryckiego i podgrzewam w mikrofali, aż ser się stopi. Wtedy to jest dobre.
tzw po kanadyjsku - mniam
a poza tym błagam, ale najlepszy ketchup, to:
Najlepiej sobie samemu zrobić keczup sypiąc przyprawy do koncentratu pomidorowego. 101% pomidora w takim keczupie.
Ja tylko chciałem zaznaczyć, że keczup łagodny to nie keczup. Dziękuję za uwagę.
a poza tym błagam, ale najlepszy ketchup, to
dyskutuj z tym! :-)
Ludzie, po kiego wstawiacie te wielkie foty produktow spozywczych? Co my, do sklepow nie chodzimy?
dyskutuj z tym!
to chyba jakieś Poznańskie, bo nie znam
Co my, do sklepow nie chodzimy?
Nie, fotki przekaże mamie
Ludzie, po kiego wstawiacie te wielkie foty produktow spozywczych? Co my, do sklepow nie chodzimy?
Jakuzzi, serio? W najbardziej daremnym wątku w historii forum Ty się pytasz, po co ludzie coś robią?
Ludzie, po kiego wstawiacie te wielkie foty produktow spozywczych? Co my, do sklepow nie chodzimy?
Odbiegając trochę od tematu - trochę mi ten wątek, zaczyna TEN przypominać. Zawsze się wzruszam, jak tam zaglądam
dyskutuj z tym!
Młodzieżowy disajn butelki. : ) Ja keczup jadam często, ale tylko dlatego że w domu stoi na wierzchu. Producenci mi nie robią raczej różnicy, ot, dodaję aby zabić smak lekko już nadgniłego dania sprzed trzech dni.
To ja polece moze jeszcze zamiast keczupu, dla odmiany, sos chrupki spaghetti, ostatnio wyczailem. Nie pamietam nazwy firmy, w malym sloiczku, z dopiskiem bez konserwantow.
Czemu dopiero na starość?
To ja polece moze jeszcze zamiast keczupu, dla odmiany, sos chrupki spaghetti, ostatnio wyczailem. Nie pamietam nazwy firmy, w malym sloiczku, z dopiskiem bez konserwantow.
Mówisz, masz:
Dobre to cudo?
ostrzegam przed chrupkim tatarskim tej firmy - sos niezjadliwy
No, ja na przykład z tej serii to nie lubię chrupkiego ogórkowego, ale znam przynajmniej jedną osobę, która ceni go sobie ponad wszystko inne. Ludzie bywają dziwni
Ja nie czaję. Na czym polega chrupkość tego sosu? Jak go jem to mi chrupie w buzi??
ma w środku duże kawałki warzyw, np. ogórkowy ma takie kawałki ogórka, które się czuje po prostu. czy to chrupie? nie, ale ważne, że sos się nazywa charakterystycznie
o to jest dobre:
Dobre to cudo?
Sprobuj, a... nie pozalujesz.
Zamiast keczupu proponuję kwas z akumulatora - gwarantuję Wam, że już nigdy nic ostrzejszego nie zjecie.
Obrazek
Dobre to cudo?
Cóż, jadłem to "cudo" w wariancie pizza. Ujdzie choć z własnej woli drugi raz nie spróbuję.
Jeżeli chodzi o musztardę to tylka kremska w takich słodkich słoiczkach bez etykietki
A ketchup tylko Hellmans lub Kotlin, bo Pudliszki są dla mniezbyt kwaśne. A wcale nie jest aż tak ostry. Jak ktoś chce spróbować czegoś mocnego, to polecam proszek musujący z cukierków, wciągany nosem
A ja polecam heroinke. Do sniadania, po sniadaniu, do obiadu, po obiedzie, do kolacji...
Najlepiej w oko, bo mniej tuczy wtedy
Heroinka mmmm....
Sosy czosnkowe ze sklepu często mają konsystencję majonezu, są jak majonez z czosnkiem, a tego nie zniesę! Dobry sos czosnkowy musi mieć konsystencję jogurtu, a nie majonezu.
Staram sie unikac chemii w zywnosci. I jeszcze nie umarłeś z głodu? : )
Staram sie unikac chemii w zywnosci
That's my boy!!!
Niezdrowe żarcie jest najlepsze
Staram sie unikac chemii w zywnosci.
Chemia jest we wszystkim. Tak samo we wszystkim jest ropa.
Dosc tlusty, a wygar z dyszla jest dwa razy wiekszy niz po zwyklym sosie, ale smakuje nieziemsko.
Smaka mi narobiles na jakies dobre zarcie z sosem czosnkowym tej:)
Ostatnio zrobilem farsz z chleba, duszonego czosnku, sera brie, koperku i odrobiny podsmazanej sloninki na piwie - wszystko zawinalem w uprzednio rozbite/przyprawione poledwiczki i zapieklem. Na upieczone miecho odrobina sosu czosnkowego, na zagryche przyrumieniona w piekarniku bulka oraz franziskaner na popitke (dobre, lekkie piwko - idealne do obiadu na ogrodzie) kurcze, nie dziwota, ze mi samara ciagle rosnie.
Hehem a ja od dzisiejszego grilla jestem wielkim fanem tej musztardy; smarować i żreć panowie.
Hasta la vista, motherfuckers!*
* [size=7]Zacytowałem w tym momencie siostrzeńca:)
EDIT Teraz pasi?:)
Wklej jeszcze mniejsze zdjęcie, wtedy będziemy mieć pewność że nikt się nie dowie co to za musztarda.
PPM i spójrz w nazwę obrazka
takie coś ktos lubi?
Salsa jest świetna, ale nie do grilla tylko do chipsów. I Sals jest tyle rodzajów, że trudno o coś konkretnego, szczególnie w Polsce jest dużo wyrobów salsopodobnych. Kiedyś ciotka z USA mi przywiozła wielką tubę tego cuda i szamałem z tym wszystko, bo smak jest zajebisty no i ma fajne dodatki - rozdrobnione warzywka, fasolkę czasem itd.
A to stali bywalcy mojej lodówki
1) Jedyny i niepowtarzalny, kultowy krzepki radek
2) Najsmaczniejsza musztarda na całym bożym świecie
Jedyny i niepowtarzalny, kultowy krzepki radek
<LOL>